Traseu

Echilibrul corpului este sustinut de un complex de mecanisme structurale ale organismului si din aceasta cauza poate suferi perturbari care sunt generate de mai multe afectiuni, dintre care, cele mai multe sunt neurologice si musculare. Este important sa stabilim cu exactitate cauza pentru care echilibrul are de suferit, ca mai apoi sa putem sa primim un tratament corespunzator. Cel mai comun simptom in tulburarile de echilibru este vertijul sau ameteala care determina uneori un mers dezechilibrat care poate duce la accidentari serioase.

 

Prin intermediul tratamentului de recuperare medicala care utilizeaza kinetoterapia si fizioterapia, putem diminua senzatiile de vertij reusind sa crestem calitatea vietii. Planul recuperator include o antrenare asidua a creierului prin miscari precise, cresterea stabilitatii si o fortei musculare. Deopotriva, antrenamentul fizic prin exercitii individualizate ne confera un raspuns promt al musculaturii in vederea unui dezechilibru si sporeste sansele pentru primirea unui feed-back pozitiv dinspre musculatura spre creier.

 

Initial, tratamentul consta din miscari ale capului intr-o parte si alta, lent, cu rotatii ale capului statice si mai apoi dinamice drepte sau pe placa inclinata, pentru o echilibrare eficienta a creierului a carui functie se va ameliora treptat si individual. Antrenarea creierului si a musculaturii impreuna vor ajuta la remiterea simptomatologiei, cu toate acestea, este importanta continuarea exercitiilor de redresare posturala si de corectare a mersului, precum si cele de coordonare pentru a cladi un teren stabil si echilibrat. Exercitiile de facilitare neurologica si propioceptiva au reprezentat un prim pas important pentru consolidarea echilibrului si reeducarea coordonari.

 

Exercitiile fizice sub indrumarea corespunzatoare, stimuleaza mecanismele de adaptare ale organismului, motiv pentru care va aparea rapid senzatia de oboseala dupa mai multe serii de repetari, dar acest lucru nu este ingrijorator. Cu rabdare si ambitie, respectand planul de tratament se pot obtine rezultate grozave.