Traseu

La nivelul articulatiei genunchiului intalnim doua ligamente incrucisate, ligamentul incrucisat anterior si ligamentul incrucisat posterior. Acestea asigura solidaritatea in flexie a genunchiului. Lezarea ligamentului incrucisat anterior se poate procuce daca: se rasuceste genunchiul in timp ce talpa ramane nemiscata pe sol, va opriti brusc din alergat, sariti pe picior cu genunchiul intins, experimentati o lovitura directa in genunchi.

Genunchiul este una dintre cele mai puternice si voluminoase articulatii ale corpului uman. Articulatia prezinta doua tipuri de cartilaj: cartilaj articular si fibrocartilaj meniscal. Functia primara a cartilajului articular este de a oferi o suprafata neteda de alunecare pentru suprafetele articulare.

Artroscopia genunchiului este o interventie chirurgicala ortopedica, minim invaziva cu rol explorativ, diagnostic si terapeutic la nivel articular. Artroscopia ofera medicilor o imagine clara a interiorului genunchiului. Acest lucru ajuta la diagnosticarea si tratarea problemelor la genunchi.

Gonartroza este o boala degenerativa a articulatiei genunchiului. Prin artroza intelegem distrugerea cartilajului articular din interiorul unei articulatii, este o boala de uzura. Consta in pierderea cartilajului articular, formarea de osteofite si deformarea articulatiei afectate.