Traseu

Majoritatea oamenilor au tendinta sa se gandeasca la un terapeut fizic ca la cineva pe care te duci sa il vezi atunci cand ai un prejudiciu sau o stare care necesita tratament, cu scopul de a o imbunatati. Ei bine, intr-adevar ca este scopul nostru principal, dar nu e tot ce putem face pentru tine. Kinetoterapeutii te pot ajuta deasemenea sa pierzi in greutate si sa ramai in forma. 

 

In trecut, kinetoterapia a fost folosita doar pentru tratarea persoanelor cu dizabilitati si/sau raniti, dar acum nu mai este cazul. Cunostintele kinetoterapiei de astazi se extind mult mai departe si ne permit sa va ajutam sa obtineti sanatate si bunastare pe termen lung. Folosind cunostintele noastre de sanatate si de experienta, putem examina pacienti de toate varstele sau de orice nivel de abilitate si sa elaboram programe de exercitii fizice care sunt sigure, eficiente si care sustin obiceiurile pozitive de-a lungul vietii de activitate. In plus, una dintre specialitatile noastre este de a identifica orice bariera,  cum ar fi durerea sau un prejudiciu mai vechi, care ar putea interfera cu dificultatea de a face exercitiile, de aceea programul va fi personalizat pentru tine. Acest lucru va reduce riscul aparitiei de noi leziuni sau dureri suplimentare.

 

Pentru pacientii care sunt supraponderali, programul va lua in calcul abilitatile sale si se va concentra in mod regulat pe atingerea obiectivelor realizabile pentru a incuraja progresul. In primul rand pentru a pierde in greutate obiectivele unui program de slabire sunt: restabilirea flexibilitatii; cresterea fortei si rezistentei cardiovasculare; reducerea durerilor si restabilirea posturii corecte si a echilibrului.

Pentru orice persoana cu probleme de sanatate, dumneavoastara sunteti cheia in accelerarea programului de recuperare si a intoarcerii la o stare mai buna de sanatate cat mai rapid posibil. Cu exercitiul fizic ai o modalitate de a ramane activ astfel incat sa nu iti iesi din forma, suntem aici pentru a ne da seama cum poti realiza acest lucru si sa te punem in miscare. Exercitiile fizice vin in completarea unui stil de viata sanatos pentru o silueta frumoasa si un tonus excelent.

 

Programele de slabit cuprind antrenamente personalizate de tonifiere, remodelare, rezistenta, imbunatatire a activitati aerobe acestea contribuind pozitiv la atingerea greutatii tinta sau ideala. Cand pacientii au probleme de santate cronice sau leziuni fizice grave, este intotdeauna bine pentru ei sa piarda in greutate. Prin mentinerea greutatii si a stilului de viata sanatos poti accelera timpul de recuperare. Programul de recuperare va include educarea cu privire la functiile corpului tau si te va invata exercitii axate pe consolidarea si imbunatatirea mobilitatii de miscare.

 

Pentru a scapa cat mai rapid de acumularile de kilograme, o dieta nu este suficienta si nici eficienta daca nu este asociata cu exercitiile fizice. Deci kinetoterapia pentru slabit trebuie sa fie primul gand al persoanelor obeze sau supraponderale interesate cu adevarat sa slabeasca. Ea se poate practica la orice varsta si este cea mai buna metoda de modelare a propriului corp. Kinetoterapia pentru slabit ajuta la prevenirea unor boli de cauza ereditara, promoveaza o viata activa, contribuie la intarirea sistemului imunitar, imbunatateste functiile organismului si preintampina aparitia si dezvoltarea patologiilor degenerative.