Traseu

Inflamatia reprezinta un mecanism nespecific de raspuns si aparare a organismului la o agresiune, in cazul articulatiilor acesta se intampla sa fie adesea suprasolicitarea ori solicitarea pe fondul unui dezechilibru muscular deja existent, sau ar putea fi generate de o problema de cauza interna.

Procesul inflamator este un proces patologic complex care altereaza si distruge tesuturile cu care vine in contact generand reactii puternice ale organismului. Prima reactie importanta este durerea, urmata de o eventuala senzatie de arsura, coloratie rositatica, edem si uneori impotenta functionala.

Impotriva procesului dureros se poate actiona rapid aplicand unul dintre cele mai la indemana antiinflamatoare locale, cum ar fi unguentele antiinflamatoare sau gheata. Ne sunt de mare ajutor intr-o inflamatie mai puternica o medicatie antiinflamatoare sau antialgica corespunzatoare, care pot fi sub forma de gel, unguent sau sub forma de pastile. In cazul in care inflamatia nu trece cu procedurile mentionate mai sus, este indicat sa apelati la un medic specialist.

Gheata se aplica local, intr-o pungulita, ca atunci cand se va topi sa nu va umeziti si este mentinut 15-20 de minute pe zona dureroasa sau inflamata. Este bine ca segmentul, membrul inferior sau cel superior sa fie in pozitie orizontala, usor declinata pe un suport, ca sa favorizam intoarcerea circulatiei sangvine. Imobilizarea zonei respective sau punerea in repaus reprezinta pasul urmator.

O urmatoare procedura folosita in inflamatii si durere reprezinta fizioterapia, care are un grad mare de aplicabilitate in terapia durerii si inflamatiei, de aceea se aplica cu incredere curentii din electroterapie si laserterapie. Fizioterapia urmareste scaderea durerii prin relaxarea musculara, laserterapia este un excelent antiinflamator, imbunatateste metabolismul celular.

O alta procedura, clasica si folosita de demult este masajul. Masajul medical imbina technici speciale, care amelioreaza durerea, favorizeaza circulatia sangvina si limfatica, relaxeaza contracturile musculare, drept consecinta a durerilor.

Cea mai simpla procedura este kinetoterapia, care cuprinde exercitii fizice pasive, active, izometrice in scopul de a scadea durerea si inflamatia.