Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Rolul exercitiilor fizice in lauzie si in sarcina
(1 viewing) (1) Guest
  • Page:
  • 1

TOPIC: Rolul exercitiilor fizice in lauzie si in sarcina

Rolul exercitiilor fizice in lauzie si in sarcina 6 years, 1 month ago #67

Rolul exercitiilor fizice in lauzie
Pe perioada de lauzie, exercitiile fizice au rolul de a reface tonusul muscular si de a imbunatati functiile tulburate si de a corecta modificariile suferite de organism in timpul sarcinii si la nastere. Pe langa kinetoterapie, se recomanda masajul (cat si automasajul) si plimbarile in aer liber, precum si de igiena personala prescrise de medic.

Rolul exercitiilor fizice in sarcina
Utilitatea si importanta exercitiilor fizice pentru viitoarele mame, este subliniata de specialisti din toata lumea. Moderate ca ritm si intensitate, exercitiile fizice au efecte bune asupra organismului cat si asupra starii psihice a femeii. Exercitiile fizice ajuta pentru a face fata necesitatilor sarcinii si ale nasterii, pentru a reveni mai usor si mai repede la starea anterioara, si pentru orice femeie ce este interesata sa-si antreneze din timp organismul si sa dispuna de o musculatura bine dezvoltata si supla.

Insuficienta respiratorie in timpul graviditatii, datorita limitarii expansiunii plamanilor prin cresterea sarcinii, se rasfrange asupra intregului organism. Scaderea oxigenului, franeaza procesele de refacere a starii generale, a tonusului si functiilor musculare, a sistemului nervos, ingreuiaza capacitatea inimii. Toate acestea expun si la o suferinta, mai mica sau mai mare a fatului.

Exercitiile fizice recomandate gravidei, pot sa contribuie mult la evitarea unor dintre aceste neplaceri.
Traieste-ti viata fara limite!
Last Edit: 6 years, 1 month ago by KT Serban Dragos.
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.22 seconds