Care sunt categoriile de clienti ale cabinetelor de kinetoterapie din Cluj?
Cererea de servicii de kinetoterapie este destul de bogata si variata in Cluj Napoca. O mare parte din clienti au nevoie de kinetoterapie pentru recuperarea unor afectiuni sau pentru recuperarea in urma unei interventii chirurgicale insa sunt si clienti care apeleaza la serviciile de kinetoterapie pentru ameliorarea durerilor musculare cauzate de statul prelungit la birou sau la volan, pentru intretinere si prevenire sau chiar pentru relaxare.

Kinetoterapia pentru clientii care au o afectiune. Cea mai importanta procedura de tratament pentru tratarea majoritatii afectiunilor aparatului locomotor, a afectiunilor neurologice, ortopedice sau reumatice este kinetoterapia. Kinetoterapia este principalul mijloc prin care putem creste amplitudinea articulara, forta musculara, masa musculara, stabilitatea articulara si coordonarea. Clientii clujeni si-au dat seama ca o multime de afectiuni pot fi tratate cu un randament terapeutic crescut, intr-un mod sanatos, nemaifiind nevoiti sa apeleze la calmante. Orientarea clujenilor spre o viata sanatoasa este evidenta. Acum nu se mai multumesc cu un pumn de medicamente ci cauta solutii care sa rezolve problema reala. Unul dintre motive ar putea fi o mai buna informare. Un alt motiv este dezvoltarea cabinetelor de kinetoterapie.

Kinetoterapia pentru clientii care au suferit o operatie. Recuperarea medicala postoperatorie a evoluat mult in ultimii ani. Daca pana nu demult pacientii operati erau trimisi acasa sau in cel mai bun caz programati pentru o recuperare superficiala in spitalele de stat, acum acestia aleg o recuperare completa si profesionista intr-un centru privat. Beneficiile sunt multiple: recuperare medicala rapida si completa, lipsa sechelelor, atenuarea rapida a durerilor si stabilizarea elementelor anatomice afectate pentru a evita o recidiva.

Kinetoterapia pentru clientii care au dureri musculare. O mare parte din clujeni au o munca de birou (studenti, contabili, manageri, functionari, programatori, etc.). Statul prelungit la birou, mai ales daca este combinat cu o alimentatie nesanatoasa, sedentarism sau cu o postura incorecta, cauzeaza dureri musculare. Contracturile musculare prelungite in timp pot favoriza aparitia unor afectiuni ale aparatului locomotor. O parte dintre clujenii care au o munca de birou aleg insa sa atenueze factorii nocivi cu ajutorul kinetoterapiei. O musculatura contracturata provoaca vasoconstrictie intramusculara (o scadere a diametrului vaselor care iriga muschiul). Muschiul nu mai este suficient de bine irigat cu sange, ceea ce duce la hipoxie (insuficienta de oxigen intramuscular) si la o acumulare intramusculara de produsi de catabolism. In acest punct apar durerile musculare. Kinetoterapia, impreuna cu masajul si fizioterapia intervin in relaxarea musculara, in stimularea circulatiei locale si in stimularea eliminarii toxinelor intramusculare.

Kinetoterapia pentru clientii care vor sa se relaxeze si sa se intretina. Un alt segment de clienti ale cabinetelor de kinetoterapie din Cluj, il reprezinta clientii care simt nevoia de relaxare. Ei percep programul de kinetoterapie ca pe ceva sanatos, natural si foarte relaxant. Acest segment de clienti prefera sa faca miscare intr-un cadru mai intim si sub supravegherea unui specialist. Programele de streatching sau de tonifiere musculara stimuleaza secretia de endorfine, circulatia sangelui si oxigenerea creierului, toate acestea determinand o stare de bine si multumire. Aceste sedinte de kinetoterapie, daca sunt efectuate consecvent, contribuie semnificativ in pastrarea starii de santate, atat fizice cat si psihice.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează