Calitatea serviciilor de kinetoterapie in Cluj
Chiar daca Clujul nu se poate mandri cu o traditie in domeniul recuperarerii medicale, si-a dovedit inca odata spiritul tanar si de multe ori inovativ. Daca acum cativa ani existau in Cluj doar cateva cabinete private de kinetoterapie si spitalul de recuperare medicala, acum exista peste 20
de cabinete private care ofera servicii de kinetoterapie, fizioterapie si masaj terapeutic.
Calitatea serviciilor oferite de aceste cabinete difera in functie de pregatirea profesionala a personalului, in functie de investitiile facute si nu in ultimul rand, in functie de gradul de implicare a medicilor, a terapeutilor si a echipei manageriale. Pentru ca un cabinet de kinetoterapie sa ofere servicii de calitate, trebuie sa indeplineasca cateva conditii de baza: sa aiba kinetoterapeuti bine pregatiti si pasionati de meseria lor, sa detina aparatura de kinetoterapie performanta care sa se ridice la standardele actuale, sa puna un accent deosebit pe serviciul clienti, sa aiba o buna organizare interna si sa detina unele facilitati de baza (locuri de parcare, acces pentru carucioarele cu rotile, vestiare si dusuri).

Pregatirea profesionala a kinetoterapeutilor clujeni este, din pacate, dominata de extreme. Sunt kinetoterapeuti foarte bine pregatiti care isi iubesc meseria si si-o practica dincolo de toate greutatile cu care se confrunta si sunt totodata kinetoterapeuti slab pregatiti care nereusind sa-si creeze un drum in directia recuperarii medicale, aleg calea saloanelor de infrumusetare sau se orienteaza spre alte activitati nonmedicale. Kinetoterapeutii buni se gasesc atat in sistemul de stat cat si in sistemul privat iar pentru a-i recunoaste nu trebuie decat sa va programati pentru o consultatie. Daca respectivul kinetoterapeut reuseste sa va ofere informatie de calitate si sa alcatuiasca un plan terapeutic logic si bine structurat, sunt sanse mari sa fi gasit un kinetoterapeut bun. Daca, in schimb nu veti primi prea multe explicatii despre afectiune si planul de tratament, merita sa cautati un alt kinetoterapeut. E mai bine sa pierdeti bani pentru trei - patru consultatii decat sa fiti tratati de persoana nepotrivita. Una dintre focusarile de baza ale centrului de recuperare KinetikMed a fost si a ramas angajarea unur fiziokinetoterapeuti cu adevarat pasionati de ceea ce fac, iar timpul a demonstrat faptul ca am ales bine.

Aparatura performanta de kinetoterapie este absolut necesara pentru a avea un randament terapeutic ridicat. Pentru marea majoritate a afectiunilor care necesita recuperare medicala, kinetoterapia reprezinta procedura terapeutica pe departe cea mai importanta. Kinetoterapia sta la baza recuperarii amplitudinii articulare, cresterii fortei musculare, recuperarea stabilitatii, a echilibrului sau a coordonarii. Iar pentru ca tratamentul sa-si implineasca toate aceste obiective, kinetoterapeutul are nevoie de aparatura necesara. Dotarea cabinetelor private clujene cu aparatura de kinetoterapie acopera in mare parte cerintele cu toate ca unele cabinete mai mici nu detin inca toate resursele necesare achizitionarii unei aparaturi performante. La centrul KinetikMed am ales sa folosim doar aparatura profesionala de kinetoterapie, acesta fiind unul dintre motivele pentru care randamentul terapeutic este crescut.

Serviciul clienti nu este ceva de neglijat in serviciile medicale. In acest domeniu, mai mult decat in oricare altul, informarea corecta si completa a clientului (pacientului) este absolut necesara. Pacientul are o problema medicala cu care nu s-a mai confruntat si este normal sa fie ingrijorat. Cabinetul de kinetoterapie nu este dor un loc in care se efectueaza tratamente ci este si un loc in care pacientul primeste toata informatia si consilierea de care are nevoie. Eficacitatea tratamentului este strans legata de gradul de informare al pacientului si de legatura terapeut-pacient.

O buna organizare interna a cabinetului de kinetoterapie este esentiala intr-o societate tot mai activa si lipsita de timp. Respectarea cu strictete a programarilor, flexibilitatea programului sau coordonarea activitatii kinetoterapeutilor economisesc timpul clientului si cresc valoarea serviciului oferit. Spre fericirea noastra am reusit sa ne coordonam in asa fel incat pacientii nu stau niciodata mai mult de 5 min in sala de asteptare, iar de cele mai multe ori nu se asteapta absolut deloc. De asemenea nu exista pauze intre procedurile de tratament.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează